Hoʻopuehu o Carboxymethyl Cellulose

ʻO ka dispersibility o ka carboxymethyl cellulose e hoʻoheheʻe ʻia ka huahana i ka wai, no laila ua lilo ka dispersibility o ka huahana i mea e hoʻoholo ai i kāna hana.E aʻo hou e pili ana iā ia:

1) Hoʻohui ʻia kahi nui o ka wai i ka ʻōnaehana dispersion i loaʻa, hiki ke hoʻomaikaʻi i ka dispersibility o nā ʻāpana colloidal i ka wai, a pono e hōʻoia i ka nui o ka wai i hoʻohui ʻia ʻaʻole hiki ke hoʻopau i ka colloid.

2) Pono e hoʻopuehu i nā ʻāpana colloidal i loko o kahi mea lawe wai e hiki ke hoʻoheheʻe ʻia i loko o ka wai, ʻaʻole hiki ke hoʻoheheʻe ʻia i loko o nā gels hiki ke hoʻoheheʻe ʻia i ka wai a i ʻole ka wai ʻole, akā pono e ʻoi aku ka nui ma mua o ka nui o nā ʻāpana colloidal i hiki ke hoʻopuehu piha ʻia. .he mau waiʻona monohydric e like me ka methanol a me ka ethanol, ethylene glycol, acetone, etc.

3) Pono e hoʻohui ʻia ka paʻakai hiki ke hoʻoheheʻe ʻia i ka wai i ka wai lawe, akā ʻaʻole hiki i ka paʻakai ke hana me ka colloid.ʻO kāna hana nui ka pale ʻana i ka gel hiki ke hoʻoheheʻe ʻia i ka wai mai ka hana ʻana i kahi paʻi a coagulating a me ka ua i ka wā e hoʻomaha ai.Hoʻohana maʻamau ka sodium chloride a pēlā aku.

4) Pono e hoʻohui i kahi mea hoʻokuʻu i ka wai lawe e pale i ke ʻano o ka ua gel.ʻO ka mea hoʻokuʻu nui e hiki ke lilo i glycerin, hydroxypropyl methylcellulose, a me nā mea ʻē aʻe.No ka carboxymethyl cellulose, inā hoʻohana ʻia ka glycerol ma ke ʻano he mea hoʻomaha, ʻo ke ʻano maʻamau ma kahi o 3% -10% o ka wai lawe.

5) Ma ke kaʻina hana o ka alkalization a me ka etherification, cationic a i ʻole nonionic surfactants pono e hoʻohui ʻia, a pono e hoʻoheheʻe ʻia i loko o ka mea lawe wai e kūpono me nā colloids.ʻO nā surfactants maʻamau ka lauryl sulfate, glycerin Monoester, propylene glycol fatty acid ester, ʻo kona ʻano ma kahi o 0.05% -5% o ka wai lawe.


Ka manawa hoʻouna: Nov-04-2022