E466 Mea Hoʻohui Meaʻai - Sodium Carboxymethyl Cellulose

E466 Mea Hoʻohui Meaʻai - Sodium Carboxymethyl Cellulose

ʻO E466 ka code European Union no Sodium Carboxymethyl Cellulose (CMC), i hoʻohana mau ʻia ma ke ʻano he meaʻai.Eia kahi hiʻohiʻona o E466 a me kona hoʻohana ʻana i ka ʻoihana meaʻai:

  1. ʻO ka wehewehe ʻana: ʻO ka sodium Carboxymethyl Cellulose kahi derivative o cellulose, he polymer maoli i loaʻa i nā mea kanu.Hana ʻia ia ma ka mālama ʻana i ka cellulose me ka chloroacetic acid a me ka sodium hydroxide, ka hopena i kahi hui wai-soluble me ka mānoanoa, hoʻopaʻa, a me nā waiwai emulsifying.
  2. Nā Hana: E466 lawelawe i kekahi mau hana i nā huahana meaʻai, me:
    • Mānoanoa: Hoʻonui ia i ka viscosity o nā meaʻai wai, hoʻomaikaʻi i ko lākou ʻano a me ka waha.
    • Hoʻokūpaʻa: He kōkua ia e pale i nā meaʻai mai ka hoʻokaʻawale ʻana a i ʻole ka hoʻopaʻa ʻana i waho o ka hoʻomaha.
    • Emulsifying: Kōkua ia i ka hana ʻana a me ka hoʻopaʻa ʻana i nā emulsions, e hōʻoia i ka hoʻopuehu like ʻana o ka ʻaila a me nā mea wai.
    • Hoʻopaʻa: Hoʻopili ia i nā meaʻai, hoʻomaikaʻi i ke ʻano a me ke ʻano o nā meaʻai i hana ʻia.
    • Ka Paʻa Wai: He kōkua ia i ka mālama ʻana i ka makū i loko o nā mea i kālua ʻia, pale iā lākou mai ka maloʻo ʻana a hoʻolōʻihi i ke ola o ka papa.
  3. Hoʻohana: Hoʻohana mau ʻia ka Sodium Carboxymethyl Cellulose i nā ʻano meaʻai like ʻole, me:
    • Nā meaʻai i kālua ʻia: ʻO ka berena, nā keke, nā kuki, a me nā pastries e hoʻomaikaʻi i ka mālama ʻana i ka makū a me ke ʻano.
    • Hua Waiwai: Ice cream, yogurt, a me ka paʻakai e hoʻopaʻa a hoʻomaikaʻi i ka momona.
    • ʻO nā kīʻaha a me nā ʻaʻahu: ʻO nā ʻaʻahu saladi, gravies, a me nā kīʻaha ma ke ʻano he mea mānoanoa a hoʻopaʻa.
    • Nā mea inu: ʻO nā mea inu ʻoluʻolu, nā wai huaʻai, a me nā mea inu ʻawaʻawa ma ke ʻano he stabilizer a emulsifier.
    • Nā ʻiʻo i hoʻoponopono ʻia: ʻO ka sausages, nā ʻiʻo deli, a me nā ʻiʻo hiki ke hoʻomaikaʻi i ke ʻano a me ka mālama ʻana i ka wai.
    • Nā Meaʻai Canned: Soups, broths, a me nā mea kanu hiki ke pale i ka kaʻawale a hoʻomaikaʻi i ke ʻano.
  4. Palekana: Manaʻo ʻia ka Sodium Carboxymethyl Cellulose he palekana no ka ʻai ʻana ke hoʻohana ʻia i loko o nā palena i kuhikuhi ʻia e nā luna hoʻoponopono.Ua aʻo nui ʻia a loiloi ʻia no kona palekana, a ʻaʻohe mea i ʻike ʻia nā hopena olakino e pili ana i kāna ʻai ʻana ma nā pae maʻamau i loaʻa i nā huahana meaʻai.
  5. Lepili: Ma nā huahana meaʻai, hiki ke helu ʻia ka Sodium Carboxymethyl Cellulose ma nā lepili mea hoʻohui e like me "Sodium Carboxymethyl Cellulose," "Carboxymethyl Cellulose," "Cellulose Gum," a i ʻole ma ke ʻano he "E466."

ʻO Sodium Carboxymethyl Cellulose (E466) kahi mea hoʻohui meaʻai i hoʻohana nui ʻia me nā hana like ʻole a me nā noi i ka ʻoihana meaʻai, e hāʻawi ana i ka maikaʻi, kūpaʻa, a me nā hiʻohiʻona sensory o nā meaʻai i hana ʻia.


Ka manawa hoʻouna: Feb-11-2024