Ka hopena o ka cellulose ether i ka wela o ka wai o ka gypsum desulfurized

ʻO ka gypsum desulfurized he huahana ia o ke kaʻina hana hoʻoheheʻe kinoea ma nā hale mana ahi a i ʻole nā ​​​​mea kanu ʻē aʻe e hoʻohana ana i nā wahie i loko o ka sulfur.Ma muli o kona kūpaʻa ahi kiʻekiʻe, ka pale wela a me ka pale ʻana i ka wai, ua hoʻohana nui ʻia i ka ʻoihana kūkulu hale ma ke ʻano he mea hale.Eia nō naʻe, ʻo kekahi o nā pilikia nui i ka hoʻohana ʻana i ka gypsum desulfurized ʻo ia kona wela kiʻekiʻe o ka hydration, hiki ke alakaʻi i nā pilikia e like me ka haki ʻana a me ka deformation i ka wā o ka hoʻonohonoho ʻana a me ka paʻakikī.No laila, pono e ʻimi i nā ala kūpono e hōʻemi ai i ka wela o ka hydration o ka gypsum desulfurized ʻoiai e mālama ana i kāna mau waiwai a me nā waiwai.

Hoʻohana pinepine ʻia nā cellulose ethers i nā mea hoʻohui i ka ʻoihana kūkulu e hoʻomaikaʻi i ka hana, ka ikaika a me ka lōʻihi o nā mea sima.He polymer non-toxic, biodegradable, hiki ke hoʻololi ʻia i loaʻa mai ka cellulose, ka mea nui loa o ka hui honua.Hiki i ka cellulose ether ke hana i kahi ʻano gel-like paʻa i loko o ka wai, hiki ke hoʻomaikaʻi i ka paʻa ʻana o ka wai, ka pale ʻana a me ka paʻa ʻana o nā mea i hoʻokumu ʻia i ka sima.Eia kekahi, hiki i ka cellulose ethers ke hoʻopili i ka hydration a me ka hoʻonohonoho ʻana i nā kaʻina hana o nā mea gypsum-based, e hoʻopilikia hou i kā lākou mau waiwai a me nā waiwai.

Ka hopena o ka cellulose ether ma ka gypsum hydration a me ke kaʻina hana paʻa

ʻO Gypsum kahi pūhui calcium sulfate dihydrate e hana me ka wai e hana i nā poloka hemihydrate calcium sulfate paʻakikī.ʻO ke kaʻina hana hydration a me ka solidification o ka gypsum he paʻakikī a komo i nā pae he nui, me ka nucleation, ulu, crystallization, a me ka solidification.ʻO ka hopena mua o ka gypsum a me ka wai e hoʻoulu i ka nui o ka wela, i kapa ʻia ʻo ka wela o ka hydration.Hiki i kēia wela ke hoʻoulu i nā koʻikoʻi wela a me ka emi ʻana o ka mea gypsum-based, hiki ke alakaʻi i nā māwae a me nā hemahema ʻē aʻe.

Hiki i nā cellulose ethers ke hoʻopili i ka hydration a me ka hoʻonohonoho ʻana i nā kaʻina hana o ka gypsum ma o kekahi mau mīkini.ʻO ka mea mua, hiki i nā cellulose ethers ke hoʻomaikaʻi i ka hana a me ke kūlike o nā mea i hoʻokumu ʻia i ka gypsum ma o ka hoʻokumu ʻana i nā dispersion paʻa a kūlike i ka wai.Hoʻemi kēia i nā koi wai a hoʻonui i ka kahe o ka mea, ma laila e hoʻomaʻamaʻa i ka hydration a me ke kaʻina hoʻonohonoho.ʻO ka lua, hiki i nā cellulose ethers ke hopu a hoʻopaʻa i ka makū i loko o ka mea ma o ka hana ʻana i kahi pūnaewele e like me ka gel, a laila e hoʻonui ai i ka hiki ke mālama i ka wai.Hoʻoloihi kēia i ka manawa hydration a hōʻemi i ka hiki ke hoʻoluhi wela a me ka emi ʻana.ʻO ke kolu, hiki i nā cellulose ethers ke hoʻopaneʻe i ka hoʻomaka ʻana o ke kaʻina hydration ma ka adsorbing ma ka ʻili o nā kristal gypsum a kāohi i ko lākou ulu a me ka crystallization.Hoʻemi kēia i ka helu mua o ka wela o ka hydration a hoʻopaneʻe i ka manawa hoʻonohonoho.ʻO ka hā, hiki i nā cellulose ethers ke hoʻonui i nā waiwai mechanical a me ka hana o nā mea gypsum-based ma o ka hoʻonui ʻana i ko lākou ikaika, kūpaʻa a me ke kū'ē i ka deformation.

Nā mea e pili ana i ka wela o ka hydration o ka gypsum desulfurized

Hoʻopili ʻia ka wela o ka hydration o ka gypsum desulfurized e nā ʻano mea like ʻole, me ka hoʻohui ʻana i ka kemika, ka nui o ka ʻāpana, ka maʻa maʻemaʻe, ka mahana a me nā mea hoʻohui i hoʻohana ʻia i ka mea.ʻOkoʻa paha ke ʻano kemika o ka gypsum desulfurized ma muli o ke ʻano o ka wahie a me ke kaʻina desulfurization i hoʻohana ʻia.Ma ka ʻōlelo maʻamau, ke hoʻohālikelike ʻia me ka gypsum kūlohelohe, ʻoi aku ka nui o ka gypsum desulfurized i loko o nā mea haumia e like me ka calcium sulfate hemihydrate, calcium carbonate, a me ka silica.Hoʻopili kēia i ke kiʻekiʻe o ka hydration a me ka nui o ka wela i hana ʻia i ka wā o ka hopena.ʻO ka nui o ka ʻāpana a me ka ʻili kikoʻī o ka gypsum desulfurized e pili pū i ka nui a me ka ikaika o ka wela o ka hydration.Hiki i nā ʻāpana liʻiliʻi a me ka ʻāpana kikoʻī kikoʻī ke hoʻonui i ka wahi hoʻopili a hoʻomaʻamaʻa i ka hopena, e hopena i ka wela o ka hydration.Hiki i ka wai a me ka mahana o ka mea ke hoʻopili i ka wela o ka hydration ma o ka hoʻomalu ʻana i ka nui a me ka nui o ka hopena.Hiki i ka nui o ka wai a me ka mahana haʻahaʻa ke hoʻemi i ka nui a me ka ikaika o ka wela o ka hydration, ʻoiai ʻo ka haʻahaʻa haʻahaʻa o ka wai a me ke kiʻekiʻe kiʻekiʻe e hiki ke hoʻonui i ka nui a me ka ikaika o ka wela o ka hydration.Hiki i nā mea hoʻohui e like me cellulose ethers ke hoʻopili i ka wela o ka hydration ma o ka launa pū ʻana me nā kristal gypsum a hoʻololi i kā lākou mau waiwai a me nā ʻano.

Loaʻa nā pōmaikaʻi o ka hoʻohana ʻana i nā cellulose ethers e hōʻemi i ka wela o ka hydration o ka gypsum desulfurized

ʻO kā mākou hoʻohana ʻana i nā cellulose ethers ma ke ʻano he mea hoʻohui e hōʻemi i ka wela o ka hydration o desulfurized gypsum hāʻawi i nā ʻano pono like ʻole, me:

1. E hoʻomaikaʻi i ka hana a me ka paʻa ʻana o nā mea waiwai, kahi mea e pono ai i ka hui ʻana, hoʻokomo a me ka hoʻonohonoho ʻana o nā mea.

2. E ho'ēmi i ka noi wai a hoʻonui i ka wai o nā mea, hiki ke hoʻonui i nā pono mechanical a me ka hoʻohanaʻana i nā mea.

3. E hoʻonui i ka mana paʻa wai o ka mea a hoʻonui i ka manawa hydration o ka mea, a laila e hōʻemi i ke koʻikoʻi wela a me ka emi ʻana.

4. Hoʻopaneʻe i ka pae mua o ka hydration, hoʻopaneʻe i ka manawa paʻa o nā mea, hoʻemi i ka waiwai kiʻekiʻe o ka wela hydration, a hoʻomaikaʻi i ka palekana a me ka maikaʻi o nā mea.

5. E hoʻonui i ka hana mechanical a me ka hana o nā mea, hiki ke hoʻonui i ka lōʻihi, ka ikaika a me ke kū'ē deformation o nā mea.

6. ʻO ka cellulose ether he meaʻawaʻawaʻole, biodegradable a hoʻololi hou, hiki ke hoʻemi i ka hopena o ke kaiapuni a hoʻoikaika i ka hoʻomohala mau o kaʻoihana kūkulu.

i ka hopena

Ke hoʻohiki nei nā cellulose ethers i nā mea hoʻohui i hiki ke hoʻololi i ka hydration a me ka hoʻonohonoho ʻana i nā kaʻina hana o ka gypsum desiccated ma o ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka hana, ka paʻa, ka paʻa wai a me nā waiwai mechanical o ka mea.ʻO ka pilina ma waena o nā cellulose ethers a me nā kristal gypsum hiki ke hoʻemi i ka wela wela o ka hydration a hoʻopaneʻe i ka manawa hoʻonohonoho, hiki ke hoʻomaikaʻi i ka palekana a me ka maikaʻi o ka mea.Eia nō naʻe, hiki ke hilinaʻi ʻia ka hopena o ka cellulose ethers i nā mea e like me ke ʻano kemika, ka nui o ka ʻāpana, ka maʻemaʻe, ka mahana a me nā mea hoʻohui i hoʻohana ʻia i ka mea.Pono ka noiʻi ʻana i ka wā e hiki mai ana i ka hoʻonui ʻana i ke ʻano a me ka hoʻokumu ʻana o nā cellulose ethers e hoʻokō i ka hoʻohaʻahaʻa i makemake ʻia i ka wela o ka hydration o ka gypsum desulfurized me ka ʻole o ka hoʻopili ʻana i kāna mau waiwai a me nā waiwai.Eia kekahi, pono e ʻimi hou ʻia a loiloi ʻia nā pono waiwai, kaiapuni, a me ka pilikanaka o ka hoʻohana ʻana i ka cellulose ethers.


Ka manawa hoʻouna: Oct-11-2023