Hana Hana o Cellulose ether ma Dry Mix Mortar

Hana Hana o Cellulose ether ma Dry Mix Mortar

ʻO nā cellulose ethers, e like me ka hydroxypropyl methyl cellulose (HPMC), hydroxyethyl cellulose (HEC), a me ka carboxymethyl cellulose (CMC), ke pāʻani nei i kekahi mau hana hana i ka hoʻoheheʻe ʻana i ka mortar maloʻo, e hāʻawi ana i ka hana holoʻokoʻa a me ka hana o ka mortar.Eia kekahi mau hana koʻikoʻi o ka cellulose ethers i loko o ka mortar hui maloʻo:

  1. Ka Paʻa Wai: He mau waiwai paʻa wai maikaʻi nā cellulose ethers, ʻo ia hoʻi, hiki iā lākou ke komo a mālama i ka wai i loko o ka mortar matrix.ʻO kēia paʻa wai lōʻihi e kōkua i ka mālama ʻana i ka mortar no kahi manawa lōʻihi, e ʻae i ka manawa kūpono no ka noi, hoʻolaha, a hoʻopau.
  2. Hoʻonui i ka hana: ʻO ka wai i mālama ʻia e ka cellulose ethers e hāʻawi i ka plasticity a me ka hana o ka mortar.Kāohi ia i ka maloʻo ʻana a me ka paʻakikī o ka hui ʻana, e maʻalahi ai ka lawelawe ʻana, hoʻolaha a me ka trowel.Hoʻonui kēia i ka maʻalahi o ka hoʻohana ʻana a hōʻoia i ka uhi like ʻana ma nā ʻaoʻao substrate.
  3. Hoʻonui ʻia ka Adhesion: Hoʻomaikaʻi ʻo Cellulose ethers i ka hoʻopili ʻana o ka mortar maloʻo maloʻo i nā substrate like ʻole, e komo pū ana me ka concrete, masonry, a me nā tile ceramic.Hana lākou e like me nā mānoanoa a me nā mea hoʻopaʻa, e hana i kahi paʻa paʻa ma waena o nā ʻāpana mortar a me nā ʻili substrate.Hoʻoikaika kēia i ka hoʻopili maikaʻi ʻana a hoʻemi i ka pilikia o ka pau ʻole o ka paʻa.
  4. Hoʻemi ʻia ʻo Sagging a Slumping: Ma ka hāʻawi ʻana i ka viscosity a me ka cohesiveness i ka mortar, kōkua nā cellulose ethers i ka pale ʻana a i ʻole ka hāʻule ʻana o ka mea ke hoʻohana ʻia ma ke poʻo.Hoʻomaopopo kēia i ka mālama ʻana o ka mortar i kona ʻano a me ka mānoanoa me ka ʻole o ka deformation nui i ka wā o ka noi a me ka hoʻōla ʻana.
  5. ʻO ka manawa wehe i hoʻomaikaʻi ʻia: ʻo ka manawa wehe e pili ana i ka lōʻihi o ka hana ʻana o ka mortar ma hope o ka hui ʻana ma mua o ka hoʻomaka ʻana e kau.Hoʻonui ka cellulose ethers i ka manawa hāmama o ka mortar hui maloʻo ma ke kali ʻana i ka hoʻomaka ʻana o ka hydration a me ka paʻakikī.Hāʻawi kēia i ka manawa kūpono no ka noi, hoʻoponopono, a me ka hoʻopau hope ʻana me ka ʻole o ka hoʻopaʻa ʻana i ka ikaika pili.
  6. Paʻa Paʻa: Hiki i nā cellulose ethers ke hoʻonui i ka pale ʻana o ka māwae maloʻo maloʻo ma o ka hoʻomaikaʻi ʻana i kona cohesiveness a me ka maʻalahi.Kōkua lākou i ka hoʻokaʻawale ʻana i nā koʻikoʻi i loko o ka mortar matrix, e hōʻemi ana i ka hiki ke hoʻemi ʻia, crazing, a me nā hemahema o ka ʻili.
  7. Hoʻokomo ʻia ka ea i hoʻopaʻa ʻia: Hiki i nā cellulose ethers ke hoʻomaʻamaʻa i ka hoʻopaʻa ʻia ʻana o ka ea i loko o nā hoʻoheheʻe ʻia ʻana o ka mortar maloʻo.Hoʻomaikaʻi nā ʻōpū o ka ea i hoʻopaʻa ʻia i ka hoʻoheheʻe ʻana, hoʻemi i ka hoʻomoʻa wai, a hoʻonui i ka lōʻihi o ka mortar.
  8. Hoʻohālikelike me nā mea hoʻohui: Ua kūpono nā cellulose ethers me kahi ākea o nā mea hoʻohui i hoʻohana mau ʻia i loko o ka hoʻoheheʻe ʻana i ka mortar mix maloʻo, e like me nā mea hoʻopiha mineral, plasticizers, a me nā mea hoʻokomo ea.Hiki iā lākou ke hoʻohui maʻalahi i loko o nā hui mortar e hoʻokō i nā koi hana kūikawā me ka ʻole o ka hoʻopilikia ʻana i nā waiwai ʻē aʻe.

He kuleana koʻikoʻi ka cellulose ethers i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka hana, ka hana, a me ka lōʻihi o nā morta maloʻo maloʻo, e hoʻolilo iā lākou i mea hoʻohui pono i nā noi kūkulu hou.


Ka manawa hoʻouna: Feb-11-2024