Pehea e koho ai i ka hydroxypropyl methylcellulose?

He aha ka ʻokoʻa ma waenahydroxypropyl methylcellulose(HPMC) me S?

1. Hoʻokaʻawale ʻia ʻo HPMC i ke ʻano koke a me ke ʻano hoʻopuehu wikiwiki

Hoʻopili ʻia ke ʻano hoʻopuehu wikiwiki HPMC me ka leka S. I ka wā o ke kaʻina hana, pono e hoʻohui ʻia ka glyoxal.

ʻAʻole hoʻohui ka HPMC i nā leka, e like me "100000" ʻo "100000 viscosity fast dispersion type HPMC".

2. Me ka S a me ka ole, he okoa na ano

Hoʻopuehu wikiwiki ka HPMC i ka wai anuanu a nalowale i loko o ka wai.I kēia manawa, ʻaʻohe viscosity o ka wai, no ka mea, ua hoʻopuehu wale ʻia ka HPMC i ka wai, ʻaʻohe hoʻoheheʻe maoli.Ma hope o ʻelua mau minuke, piʻi mālie ka viscosity o ka wai, e hana ana i kahi wai paʻa paʻa.Colloid mānoanoa.

Hiki i ka HPMC hikiwawe ke ho'opuehu koke i ka wai wela ma kahi o 70°C.Ke hāʻule ka mahana i kahi mahana, ʻike mālie ka viscosity a hiki i ka hoʻokumu ʻana o kahi colloid viscous transparent.

3. Me ka S a ʻole paha, ʻokoʻa ke kumu

Hiki ke hoʻohana wale ʻia ka HPMC i ka pauka putty a me ka mortar.I loko o nā glues wai, nā uhi a me nā lako hoʻomaʻemaʻe, hiki mai ka clumping a ʻaʻole hiki ke hoʻohana.

ʻO ka hoʻopuehu wikiwiki ʻana i ka HPMC he nui nā noi.Hiki ke hoʻohana ʻia i loko o ka pauka putty, mortar, ke kāpili wai, ka pena, a me nā huahana holoi me ka ʻole o nā contraindications.

ʻano hoʻoheheʻe

1. E lawe i ka wai wela i makemake ʻia, e hoʻokomo i loko o kahi pahu a hoʻomehana iā ia ma luna o 80 ° C, a hoʻohui mālie i kēia huahana ma lalo o ka hoʻoulu ʻana.Ke lana nei ka cellulose ma ka wai i ka wā mua, akā hoʻopuehu mālie ʻia e hana i kahi slurry like.E hooluolu i ka hooluu ana.

2. A i ʻole e wela i ka 1/3 a i ʻole 2/3 o ka wai wela ma luna o 85 ° C, e hoʻohui i ka cellulose e loaʻa ai kahi slurry wai wela, a laila e hoʻohui i ke koena o ka wai anuanu, e hoʻomau i ka hoʻoulu ʻana, a me ka hoʻoluʻu ʻana i ka hui ʻana.

3. He helu maʻemaʻe ko ka cellulose, a aia ma ke ʻano he ʻāpana liʻiliʻi i loko o ka pauka i hoʻoulu ʻia, a hemo koke ia i ka wā e hālāwai ai me ka wai e hana i ka viscosity i koi ʻia.

4. E hoʻohui mālie i ka cellulose ma ka lumi wela, a e hoʻoikaika mau i ka wā o ka hoʻohui ʻana a hiki i ka hoʻokumu ʻia ʻana o kahi hopena akaka.

He aha nā mea e pili ana i ka paʻa ʻana o ka wai o ka hydroxypropyl methylcellulose?

ʻO ka paʻa ʻana o ka wai o ka huahana hydroxypropyl methylcellulose HPMC ponoʻī e hoʻopilikia pinepine ʻia e nā kumu penei:

1. Cellulose ether HPMC homogeneity

Loaʻa i ka HPMC i hoʻohālikelike like ʻia nā pūʻulu methoxy a me hydroxypropoxy a me ka paʻa wai kiʻekiʻe.

2. Cellulose ether HPMC wela gel wela

ʻOi aku ka kiʻekiʻe o ka wela gel wela, ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka paʻa wai;a i ʻole, ʻoi aku ka haʻahaʻa o ka paʻa wai.

3. Cellulose ether HPMC viscosity

Ke piʻi ka viscosity o HPMC, piʻi pū ka nui o ka mālama ʻana i ka wai;ke piʻi ka viscosity i kahi pae, ʻoi aku ka maʻalahi o ka piʻi ʻana o ka paʻa wai.

ʻO ka helu hoʻohui HPMC cellulose ether

ʻOi aku ka nui o ka cellulose ether HPMC, ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka paʻa wai a ʻoi aku ka maikaʻi o ka hopena paʻa wai.

Ma ka laulā o 0.25-0.6%, piʻi wikiwiki ka paʻa wai me ka piʻi ʻana o ka nui hoʻohui;ke piʻi aʻe ka nui o ka hoʻohui, ʻoi aku ka lohi o ka piʻi ʻana o ka paʻa wai.


Ka manawa hoʻouna: Oct-17-2022