ʻO ka HPMC i loko o ka plaster - ka mea hoʻohui kūpono

ʻO ka Hydroxypropyl methylcellulose (HPMC) he polymer multifunctional i hoʻohana nui ʻia i nā ʻoihana like ʻole me ke kūkulu ʻana.Ma nā noi gypsum, lawelawe ʻo HPMC ma ke ʻano he mea hoʻohui waiwai me ka nui o nā pōmaikaʻi e kōkua i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka hana holoʻokoʻa a me ka maikaʻi o nā hana gypsum.

Introduction to hydroxypropyl methylcellulose:

ʻO ka Hydroxypropyl methylcellulose he polymer semi-synthetic i loaʻa mai ka cellulose, he polymer maoli i loaʻa i nā mea kanu.Hoʻohui ʻia ʻo HPMC ma o ka mālama ʻana i ka cellulose me ka propylene oxide a me ka methyl chloride, ka hopena i nā pūhui me nā waiwai i hoʻonui ʻia i ka cellulose makua.ʻO ke kiʻekiʻe o ka hoʻololi ʻana (DS) o nā hui hydroxypropyl a me methoxy ma ka iwi kuamoʻo cellulose e hoʻoholo i nā waiwai kikoʻī o HPMC.

Nā hiʻohiʻona o HPMC:

Paʻa wai:
Loaʻa i ka HPMC nā waiwai mālama wai maikaʻi a hiki ke hana i kahi kiʻiʻoniʻoni lahilahi ma ka ʻili o ka gypsum e hoʻolōʻihi i ka hoʻoheheʻe wai.Pono kēia no ka hoʻokō ʻana i nā kūlana hoʻōla maikaʻi loa a pale i ka maloʻo ʻana o ka stucco.

Hoʻonui ʻia ka machinability:

ʻO ka hoʻohui ʻana o HPMC e hoʻonui i ka hana o ka plaster, e maʻalahi ka hui ʻana, hoʻopili a hoʻolaha.ʻO ka hoʻomaikaʻi ʻana i ke kūpaʻa e kōkua i ka hoʻopili maikaʻi ʻana a me ka uhi ʻana ma luna o nā ʻano like ʻole.

Manawa hoonoho mana:

Hāʻawi ʻo HPMC i ka mana nui ma luna o ka manawa hoʻonohonoho o ka plaster.Ma ka hoʻoponopono ʻana i ka ʻike HPMC, hiki i nā mea hana ke hoʻololi i nā manawa i hoʻonohonoho ʻia e hoʻokō i nā koi o ka papahana, e hōʻoia i ka hoʻohana ʻana a me ka hoʻopau ʻana.

Hoʻonui i nā hola wehe:

ʻO ka manawa wehe ka lōʻihi o ka hana ʻana o ka plaster ma mua o ka hoʻonohonoho ʻana.Ua hoʻolōʻihi ʻo HPMC i kāna mau hola wehe e hoʻolako i nā mea hana a me nā limahana i kahi manawa hoʻomaha no ka noi a hoʻopau ʻana i nā hana.

Hoʻonui i ka pili ʻana:

ʻO nā waiwai hana kiʻiʻoniʻoni o HPMC e kōkua i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka pilina ma waena o ka plaster a me ka substrate.He mea koʻikoʻi kēia no ka hōʻoia ʻana i ka lōʻihi a me ka lōʻihi o nā mea i hoʻopaʻa ʻia.

ʻO ke kūpaʻa māwae:

Kōkua ʻo HPMC i ka hōʻemi ʻana i nā māwae o ka plaster ma ka hoʻonui ʻana i kona maʻalahi a me kona ikaika.Pono kēia no ka mālama ʻana i ka paʻa o ka ʻili i hoʻopaʻa ʻia no ka wā lōʻihi.

Hoʻomaikaʻi ʻia ka rheology:

Hōʻike ka Rheology i ke kahe a me ke ʻano deformation o nā mea.Hiki i ka HPMC ke hoʻololi i nā waiwai rheological o ka gypsum, e hāʻawi iā ia i ke kūlike i makemake ʻia no ka maʻalahi o ka noi a me ka pae.

Ka hoʻohana ʻana o HPMC i ka gypsum:

Gypsum plaster:

I loko o nā hana gypsum, hoʻohana pinepine ʻia ʻo HPMC e hoʻomaikaʻi i ka mālama ʻana i ka wai, ka hana a me ka pili.Kōkua pū ia i ka mālama ʻana i ka manawa hoʻonohonoho a hoʻomaikaʻi i ka hana holoʻokoʻa o ka stucco-based gypsum.

ʻO ka hoʻoheheʻe ʻia ʻana o ka sima:

Hoʻohana nui ʻia ʻo HPMC i nā plasters i hoʻokumu ʻia i ka sima kahi i hoʻohui ʻia e hoʻokō i ka rheology e koi ʻia, ka manawa wehe a me ka hoʻopili.ʻOi aku ka maikaʻi o nā manawa hoʻonohonoho hoʻonohonoho ʻia no nā hana kūkulu nui.

Lime paʻi:

E pōmaikaʻi ka hoʻokumu ʻana o ka lime plaster mai ka hoʻohui ʻana o HPMC e hoʻonui i ka paʻa wai a me ka hana.ʻO ka hoʻohālikelike ʻana o ka polymer me nā mea lime-based i koho kūpono no ka hoʻoilina a me nā papahana hoʻihoʻi.

Nā ʻōnaehana hoʻopaʻa ʻana a me ka hoʻopau ʻana i waho (EIFS):

He ʻāpana koʻikoʻi ʻo HPMC o nā noi EIFS, e kōkua ana i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka hoʻopili ʻana, ka maʻalahi a me ka pale ʻana.He waiwai nui kona mau waiwai mālama wai i nā ʻōnaehana stucco waho.

i ka hopena:

ʻO ka Hydroxypropyl methylcellulose kahi mea hoʻohui kūpono i nā gypsum formulations ma muli o kāna hāʻawi multifaceted i ka paʻa ʻana o ka wai, ka hana, ka hoʻonohonoho ʻana i ka mana manawa, adhesion a me ka pale ʻana.Inā hoʻohana ʻia i loko o ka plaster, cement, lime a i ʻole nā ​​​​pūnaewele insulation paia o waho, he kuleana nui ka HPMC i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka hana holoʻokoʻa a me ka maikaʻi o ka plaster.Ke hoʻomau nei ka ulu ʻana o nā hana kūkulu hale, ʻo ka maʻalahi a me ka hilinaʻi o HPMC ua lilo ia i mea hoʻohui o nā ʻano hana plaster hou, e hōʻoia ana i ka lōʻihi a me ka kūleʻa i nā ʻano hana kūkulu.


Ka manawa hoʻouna: Nov-28-2023