Hydroxyethyl cellulose

ʻO ka Hydroxyethyl cellulose (HEC) he melemele keʻokeʻo a māmā paha, ʻaʻala ʻole, fibrous a i ʻole pauka paʻa i hoʻomākaukau ʻia e ka etherification o ka cellulose alkaline a me ka ethylene oxide (a i ʻole chlorohydrin).Nonionic soluble cellulose ethers.No ka mea he mau waiwai maikaʻi ʻo HEC o ka mānoanoa, hoʻokuʻu, hoʻopuehu, emulsifying, hoʻopaʻa ʻana, hana kiʻiʻoniʻoni, pale i ka wai a me ka hāʻawi ʻana i nā colloids pale, ua hoʻohana nui ʻia i ka ʻimi ʻaila, nā uhi, ke kūkulu ʻana, ka lāʻau lapaʻau a me ka meaʻai, textiles, papermaking a me polymers.Polymerization a me nā kahua ʻē aʻe.ʻAʻole paʻa ka Hydroxyethyl cellulose i ka mahana maʻamau a me ke kaomi, e pale ana i ka haʻahaʻa, ka wela, a me ka wela kiʻekiʻe, a he maikaʻi loa ka paʻakai paʻakai no nā dielectrics.ʻAe ʻia kona ʻano wai e loaʻa i nā paʻakai kiʻekiʻe a paʻa.

Nā kuhikuhi
E hui pololei i ka hana

1. E hoʻohui i ka wai maʻemaʻe i loko o kahi bākeke nui i hoʻolako ʻia me kahi mea hoʻoheheʻe kiʻekiʻe.

2. E hoʻomaka i ka hoʻoulu ʻana me ka māmā haʻahaʻa a e kānana mālie i ka hydroxyethyl cellulose i loko o ka hopena.

3. E hoʻomau i ka hoʻoulu ʻana a hiki i ka pau ʻana o nā ʻāpana āpau.

4. A laila e hoʻohui i nā mea antifungal, nā mea hoʻohui alkaline e like me nā puaʻa, nā mea hoʻopuehu, ka wai amonia.

5. E hoʻoulu a hiki i ka pau ʻana o ka hydroxyethyl cellulose (piʻi nui ka viscosity o ka hopena) ma mua o ka hoʻohui ʻana i nā mea ʻē aʻe i loko o ke ʻano, a wili a hiki i ka huahana i pau.

Hoʻolako ʻia me ka ʻona makuahine

ʻO kēia ʻano hana ka hoʻomākaukau mua ʻana i ka waiʻona makuahine me ka ʻoi aku ka kiʻekiʻe, a laila hoʻohui i ka pena latex.ʻO ka pōmaikaʻi o kēia ʻano hana ʻoi aku ka maʻalahi a hiki ke hoʻohui pololei ʻia i ka pena i hoʻopau ʻia, akā pono e mālama pono ʻia.Ua like nā ʻanuʻu me nā ʻanuʻu 1-4 ma ke ʻano 1, koe naʻe ʻaʻole pono ka hoʻoulu ʻana kiʻekiʻe e hoʻoheheʻe loa i loko o kahi hopena viscous.

E hoʻohana akahele
No ka mea ʻo ka hydroxyethyl cellulose i mālama ʻia i ka ʻili he pauka a i ʻole cellulose paʻa, maʻalahi ke mālama a hoʻoheheʻe ʻia i loko o ka wai ke ʻike ʻia kēia mau mea.

1. Ma mua a ma hope o ka hoʻohui ʻana i ka hydroxyethyl cellulose, pono e hoʻoneʻe mau ʻia a hiki i ka ʻike ʻana o ka hopena.

2. Pono e kānana mālie ʻia i loko o ka pahu hui.Mai hoʻohui pololei i ka hydroxyethyl cellulose i hana ʻia i mau puʻupuʻu a i ʻole pōpō i loko o ka pahu hui i ka nui a i ʻole pololei.

3. He pilina koʻikoʻi ka mahana o ka wai a me ka waiwai pH o ka wai me ka hoʻoheheʻe ʻana o ka hydroxyethyl cellulose, no laila pono ke nānā pono iā ia.

4. Mai hoʻohui i kekahi mau mea alkaline i ka hui ʻana ma mua o ka hoʻomehana ʻia ʻana o ka pauka hydroxyethyl cellulose e ka wai.ʻO ka hoʻonui ʻana i ka waiwai PH ma hope o ka hoʻomehana ʻana he mea kōkua no ka hemo ʻana.

5. E like me ka hiki, e hoʻohui i ka lāʻau antifungal i ka wā hiki.

6. I ka hoʻohanaʻana i ka hydroxyethyl cellulose kiʻekiʻe-viscosity,ʻaʻole pono eʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka waiʻona makuahine ma mua o 2.5-3%, iʻole e paʻakikī ka hanaʻana i ka waiʻona makuahine.ʻAʻole maʻalahi ka hana ʻana o ka hydroxyethyl cellulose ma hope o ka mālama ʻana i nā puʻupuʻu a i ʻole nā ​​​​poe, a ʻaʻole ia e hana i nā colloid spherical insoluble ma hope o ka hoʻohui ʻana i ka wai.


Ka manawa hoʻouna: Nov-11-2022