Mea hoʻoheheʻe o ka hydroxyethyl methyl cellulose

Mea hoʻoheheʻe o ka hydroxyethyl methyl cellulose

Hiki ke hoʻoheheʻe ʻia ka Hydroxyethyl Methyl Cellulose (HEMC) i ka wai, a hiki ke hoʻopili ʻia kona solubility e nā mea e like me ka mahana, ka ʻike, a me ke alo o nā mea ʻē aʻe.ʻOiai ʻo ka wai ka mea hoʻoheheʻe mua no HEMC, he mea nui e hoʻomaopopo he hiki ke hoʻokaʻawale ʻia ka HEMC i nā solvents organik.

He haʻahaʻa loa ka solubility o HEMC i nā mea hoʻoheheʻe maʻamau, a ʻo ka hoʻāʻo ʻana e hoʻoheheʻe iā ia i loko o nā mea hoʻoheheʻe organik hiki ke hopena i ka hopena a i ʻole ka kūleʻa.ʻO ke ʻano kemika kū hoʻokahi o nā cellulose ethers, me ka HEMC, ʻoi aku ka maikaʻi o lākou me ka wai ma mua o ka nui o nā mea hoʻoheheʻe organik.

Inā ʻoe e hana pū ana me HEMC a pono ʻoe e hoʻokomo iā ia i loko o kahi hoʻolālā a i ʻole ʻōnaehana me nā koi solvent kikoʻī, pono ia e hana i nā hoʻokolohua solubility a me nā haʻawina hoʻohālikelike.E noʻonoʻo i kēia mau kuhikuhi maʻamau:

  1. Ka wai: He mea hiki ke hoʻoheheʻe ʻia ka HEMC i ka wai, e hana ana i nā haʻina akaka a me ka viscous.ʻO ka wai ka mea hoʻoheheʻe makemake ʻia no HEMC ma nā noi like ʻole.
  2. Nā mea hoʻoheheʻe Organic: ʻO ka solubility o HEMC i nā mea hoʻoheheʻe kūlohelohe maʻamau ua kaupalena ʻia.ʻO ka hoʻāʻo ʻana e hoʻopau i ka HEMC i loko o nā mea hoʻoheheʻe e like me ka ethanol, methanol, acetone, a i ʻole nā ​​​​mea ʻē aʻe ʻaʻole hiki ke loaʻa nā hopena ʻoluʻolu.
  3. Nā mea hoʻoheheʻe i hui ʻia: I kekahi mau hihia, hiki ke hoʻopili ʻia ka hui ʻana o ka wai a me nā mea hoʻoheheʻe organik.Hiki ke ʻokoʻa ke ʻano solubility o HEMC i nā ʻōnaehana solvent hui ʻia, a pono e hana i nā hoʻokolohua hoʻohālikelike.

Ma mua o ka hoʻokomo ʻana i ka HEMC i loko o kahi hoʻolālā kikoʻī, e nīnau i ka pepa ʻikepili ʻenehana o ka huahana i hāʻawi ʻia e ka mea hana.Hoʻokomo pinepine ʻia ka pepa ʻikepili i ka ʻike e pili ana i ka solubility, ka manaʻo o ka hoʻohana ʻana, a me nā kikoʻī pili ʻē aʻe.

Inā loaʻa iā ʻoe nā koi solvent kikoʻī a i ʻole e hana pū ana me kahi noi kikoʻī, pono paha e kūkākūkā me nā loea loea a i ʻole nā ​​​​mea hana i ʻike i ka cellulose ethers e hōʻoia i ka hoʻohui maikaʻi ʻana i kāu formulation.


Ka manawa hoʻouna: Jan-01-2024