He aha ka mahana hoʻololi aniani (Tg) o nā pauka polymer redispersible?

He aha ka mahana hoʻololi aniani (Tg) o nā pauka polymer redispersible?

Hiki ke ʻokoʻa ka mahana hoʻololi aniani (Tg) o nā pauka polymer redispersible ma muli o ka haku mele a me ka hana ʻana.Hana ʻia nā pauka polymer redispersible mai nā polymers like ʻole, me ka ethylene-vinyl acetate (EVA), vinyl acetate-ethylene (VAE), polyvinyl alcohol (PVA), acrylics, a me nā mea ʻē aʻe.Loaʻa i kēlā me kēia polimer kona Tg kūʻokoʻa, ʻo ia ka mahana kahi e hoʻololi ai ka polymer mai kahi aniani a ʻoʻoleʻa paha i kahi kūlana ʻeleʻele a ʻeleʻele paha.

Hoʻopili ʻia ka Tg o nā pauka polymer redispersible e nā mea like:

  1. Hoʻohui Polymer: Loaʻa i nā polimer ʻokoʻa nā waiwai Tg like ʻole.No ka laʻana, loaʻa i ka EVA ka laulā Tg ma kahi o -40°C a i -20°C, aʻo VAE hiki ke loaʻa ka laulā Tg ma kahi o -15°C a hiki i 5°C.
  2. Nā mea hoʻohui: ʻO ka hoʻokomo ʻana i nā mea hoʻohui, e like me nā plasticizers a i ʻole nā ​​​​tackifiers, hiki ke hoʻopili i ka Tg o nā pauka polymer redispersible.Hiki i kēia mau mea hoʻohui ke hoʻohaʻahaʻa i ka Tg a hoʻonui i ka maʻalahi a i ʻole nā ​​​​mea pili.
  3. Nui a me Morphology: ʻO ka nui o ka ʻāpana a me ka morphology o nā pauka polymer redispersible hiki ke hoʻololi i kā lākou Tg.Hiki i nā ʻāpana liʻiliʻi ke hōʻike i nā ʻano wela like ʻole i hoʻohālikelike ʻia me nā ʻāpana nui.
  4. Ka Hana Hana: ʻO ke kaʻina hana i hoʻohana ʻia no ka hana ʻana i nā pauka polymer redispersible, me nā ʻano hoʻomaloʻo a me nā ʻanuʻu ma hope o ka mālama ʻana, hiki ke hoʻopili i ka Tg o ka huahana hope.

Ma muli o kēia mau kumu, ʻaʻohe waiwai Tg hoʻokahi no nā pauka polymer redispersible a pau.Hāʻawi maʻamau nā mea hana i nā kikoʻī a me nā pepa ʻikepili ʻenehana i loaʻa ka ʻike e pili ana i ka haku mele polymer, ka laulā Tg, a me nā waiwai kūpono ʻē aʻe o kā lākou huahana.Pono nā mea hoʻohana i nā pauka polymer redispersible e nīnau i kēia mau palapala no nā waiwai Tg kikoʻī a me nā ʻike koʻikoʻi e pili ana i kā lākou noi.


Ka manawa hoʻouna: Feb-10-2024