He aha ke kuleana o ka pauka RDP i loko o ka putty pā o loko?

hoʻolauna:

He kuleana koʻikoʻi ka putty pā o loko i ka loaʻa ʻana o nā paia ʻoluʻolu a nani.Ma waena o nā ʻano mea like ʻole i hoʻokumu ʻia i ka hoʻoheheʻe ʻana i ka pā putty, kū ʻia nā pauka polymer redispersible (RDP) no ka hana koʻikoʻi a lākou e hana ai i ka hoʻonui ʻana i ka hana a me nā waiwai o ka huahana hope.

Mahele 1: Hoʻomaopopo i ka Redispersible Polymer Powders (RDP)

1.1 Wehewehe a haku mele:
ʻO RDP kahi pauka copolymer i haku ʻia me ka vinyl acetate, ethylene a me nā monomers polymer ʻē aʻe.Loaʻa ʻia ia mai nā resins synthetic a he mea hoʻopaʻa koʻikoʻi i ka hoʻokumu ʻana o ka putty wall.

1.2 Nā waiwai kino:
Hōʻike ʻia ʻo RDP e kāna morphology pauka maikaʻi, redispersibility wai maikaʻi a me nā waiwai hana kiʻiʻoniʻoni.He mea koʻikoʻi kēia mau waiwai i kona hoʻohui maikaʻi ʻana i nā noi putty wall.

Mahele 2: ʻO ke kuleana o RDP i ka putty pā o loko

2.1 Hoʻonui i ka pili ʻana:
ʻO kekahi o nā hana koʻikoʻi o RDP i loko o ka putty pā o loko e hoʻonui i ka adhesion.Hoʻokumu ka polymer i kahi paʻa lōʻihi me ka substrate, e hōʻoia i ka paʻa paʻa o ka putty i ka paia.

2.2 ʻO ka maʻalahi a me ka pale ʻana i ka māwae:
Hāʻawi ka RDP i ka maʻalahi o ka putty wall, e hōʻemi ana i ka pilikia o nā māwae a me nā māwae.He mea koʻikoʻi kēia ma nā wahi o loko kahi e neʻe iki ai nā paia ma muli o ka hoʻololi ʻana o ka mahana a i ʻole ka hoʻonohonoho ʻana.

2.3 Ke pale wai:
ʻO ka hoʻokomo ʻana i ka RDP hiki ke hoʻomaikaʻi nui i ka pale wai o ka putty pā o loko.Pono kēia waiwai no ka pale ʻana i ka pōʻino i hana ʻia e ka makū, e hōʻoia i ka lōʻihi o ka hoʻohana ʻana i ka putty.

2.4 Hiki ke kūkulu a hoʻolaha:
Kōkua ʻo RDP i ka hoʻomaikaʻi ʻana i nā waiwai noi o ka putty pā, e maʻalahi ka hoʻopili ʻana a hoʻolaha like i ka ʻili.Pono kēia hiʻohiʻona i nā mea noi ʻoihana a me nā mea hoihoi DIY.

2.5 Ka lōʻihi a me ke ola:
ʻO ka hoʻokomo ʻana i ka RDP i loko o nā hoʻoheheʻe putty pā e hoʻonui i ka lōʻihi holoʻokoʻa o ka uhi.He mea koʻikoʻi kēia i ka mālama ʻana i ka pono o ka pā i ka wā lōʻihi.

Mahele 3: Kaʻina hana a me ke ʻano o ka RDP i loko o ka putty pā o loko

3.1 Kaʻina hana:
Pono ka hana ʻana o ka putty pā i loko o ka hui ʻana o nā mea like ʻole, me ka RDP.Pono ke kaʻina hana e hōʻoia i ka hāʻawi like ʻana o RDP e hoʻokō i ka maikaʻi o ka huahana.

3.2 ʻO ke ʻano kūpono loa:
ʻO ka hoʻoholo ʻana i ka nui o ka RDP kahi mea nui o ka hoʻokumu ʻana i ka putty pā o loko.Pili kēia i nā mea e like me nā waiwai i makemake ʻia o ka putty, ke ʻano o ka substrate a me nā kūlana kaiapuni.

Mahele 4: Nā pilikia a me nā manaʻo e pili ana i ka hoʻohana ʻana i ka RDP i ka putty pā o loko

4.1 Nā pilikia pili:
ʻOiai hāʻawi ʻo RDP i nā pono he nui, pono e noʻonoʻo ʻia kona kūlike me nā mea hoʻohui ʻē aʻe a me nā mea maka i ka wā o ke kaʻina hana.Hiki ke hoʻopilikia i ka hana o ka putty pā.

4.2 Ka hopena o ke kaiapuni:
E like me nā mea hoʻohui kemika, pono e noʻonoʻo ʻia ka hopena o ke kaiapuni o RDP.Ke ʻimi nui nei nā mea hana i nā mea ʻē aʻe e hōʻemi i ka wāwae ékological o ka hana putty wall.

i ka hopena:

I ka hōʻuluʻulu ʻana, pono ka hoʻohui ʻana o ka pauka polymer redispersible (RDP) i ka putty pā o loko e hoʻokō i kahi hopena kiʻekiʻe, lōʻihi a me ka nani.ʻO ka hana nui a RDP i ka hoʻonui ʻana i ka adhesion, ka maʻalahi, ka pale ʻana i ka wai, ka hana a me ka lōʻihi e lilo ia i mea koʻikoʻi i nā hana putty wall hou.Ke hoʻomau nei ka ulu ʻana o ka ʻoihana, hiki i nā mea noiʻi a me nā mea hana ke ʻimi i nā ala hou e hoʻonui ai i nā pono o RDP i ka wā e hoʻoponopono ai i nā pilikia a me nā kumu kaiapuni.


Ka manawa hoʻouna: Nov-30-2023